Traži
Baden-Baden_Gebäude A_16z9_FHD.jpg

Schöck Bauteile GmbH.14 društava, preko 800 zaposlenih.

Kao proizvođač opreme za graditeljstvo, tvrtka Schöck Bauteile GmbH razvija, proizvodi i distribuira inovativne građevinske komponente i sustave za betonske i zidane konstrukcije. Cilj nam je, prema načelu "jednostavno bolje graditi" stalno razvijati građevinske dijelove koji povećavaju kvalitetu a istodobno pojednostavljuju gradnju. Schöck se pritom koncentrira na rješenja problema iz područja građevinske fizike, statike i konstrukcije.

više

Ključne kompetencije tvrtke Schöck su u područjima toplinske izolacije i zvučne zaštite u novogradnji. Grupe proizvoda Isokorb®, Novomur® i Tronsole® Schöck predstavljaju zrela rješenja, posljednju riječ tehnike, a i dalje se kontinuirano usavršavaju. U području armaturne tehnike, Schöck je s probojnom armaturom Bole®, plastičnom masom ojačanom staklenim vlaknima Combar® i sustavima trnova (LD/SLD) na putu usavršavanja svoje kompetencije na još jednom području.

Pored svog proizvodnog, Schöck polaže veliku pažnju pružanju usluga i servisu. Tako naši kupci putem odjela primjene mogu dobiti usluge vezane uz  projektiranje, edukaciju i simpozije, kao i programe za dimenzioniranje i tehničke podloge za projektiranje. U nadležnom zastupstvu mogu dobiti svu stručnu podršku, a sve u cilju ispunjenja našeg načela: „jednostavno bolje graditi".

50 godina povijesti poduzeća
BIL_2012-Schöck-Jubiläumslogo_16z9_FHD.jpg
2012
Schöck slavi svoj 50-godišnji jubilej uz otvaranje Schöck muzeja koji pruža uvid u 50 godina inovacija. S uvođenjem termoizolacijskog elementa Isokorb® na tržište u Kanadi i SAD-u nastavlja se međunarodna promocija ovog glavnog proizvoda izvan Europe. Međunarodna organizacija International Quality Centre iz Londona dodijelila je grupaciji poduzeća Schöck „srebrno” priznanje „Investors in People” („Investitori u ljude”).
BIL_2011-ILEP 2011_16z9_FHD.jpg
2011
Građevinsko nadzorno odobrenje označilo je početak uvođenja na tržište serije proizvoda Isokorb® R za energetski učinkovitu, naknadnu ugradnju balkona na postojećim zgradama. Tržištu je ponuđen Schöck Isokorb® kao optimalno rješenje u području sanacija. Na lokaciji u Baden-Badenu podignuta je nova proizvodna hala u svrhu daljnje internacionalizacije. Dobivanjem nagrade Ludwig Erhard za 2011. godinu odano je priznanje za održivost upravljanja kvalitetom u tvrtki Schöck.
BIL_Zeitstrahl_01_16z9_FHD.jpg
2010
Tvrtka Schöck iz krize izlazi ojačana i ponovno se posvećuje rastu kroz inovacije i internacionalizaciju. Otvaraju se nova poslovna područja. U svrhu prodaje i tehničkog projektiranja sustavnih rješenja za naknadnu ugradnju balkona na postojećim zgradama osnovana je tvrtka Schöck Balkonsysteme GmbH. Nadalje, osnivanjem Kompetencijskog centra, ComBAR® armatura od staklenih vlakna, dobiva svoj vlastiti profil. Marketinške aktivnosti izvan Europe nastavljaju se u Sjevernoj Koreji i u Sjevernoj Americi.
BIL_Zeitstrahl_03_16z9_FHD.jpg
2009
Globalna gospodarska i financijska kriza ostavila je svoje tragove i kod tvrtke Schöck te pridonijela padu prihoda od prodaje, koji međutim ostaje niži od tržišnog prosjeka. Za uspjeh su bili presudni pravovremeno pokrenuta proizvodna ofenziva, dosljedno upravljanje troškovima i optimiranje procesa. Prkoseći trenutnom tržišnom trendu, otvorene su podružnice u Francuskoj i Kanadi. Uspješna generacija Isokorb® XT uvedena je u Švicarskoj i Austriji.
BIL_2008-Isokorb_KXT neue Generation_16z9_FHD.jpg
2008
Osnivač tvrtke, Eberhard Schöck, jedan je od finalista natjecanja „Poduzetnik godine 2008“, što ga svrstava u vrh njemačkog srednjeg poduzetništva. Novi imidž marke Schöck, „Innovative Building Solutions“ – „Inovativna rješenja za građevinarstvo“, očito pokazuje internacionalnu orijentaciju tvrtke. Na tržište se izbacuje Isokorb® Tip XT, već šesta generacija Schöck Isokorba®. U usporedbi s prethodnim modelom, ovaj odlikuju veća debljina izolacijskog materijala, 30% bolja toplinska izolacija i 50% bolje prigušenje udarnog zvuka.
BIL_ComBAR 09_26_Brueckenbau_16z9_FHD.jpg
2007

Nakon važnog pomaka u tunelogradnji, ComBAR® otvara međunarodno tržište za nove primjene u visokogradnji, primjerice kod gradnje garaža, industrijskih podova, fasada i u mostogradnji. Schöck balkonski sustavi još su jedna inovacija i prvi proizvod koji nije samo građevinski element, nego cjelovito rješenje za gradnju balkona kako u novogradnji tako i kod sanacija. Kompletno prerađen internetski nastup na njemačkom jeziku odlikuje se ponudom brojnih novih usluga za sve skupine klijenata.

BIL_Zeitstrahl_02_16z9_FHD.jpg
2006
Osnivanjem vlastitog društva u Velikoj Britaniji, otvaranjem zastupstva u Moskvi i prvim nastupima na sajmovima izvan Europe, u Dubaiu i Kanadi, Schöck čini daljnje važne korake u svojoj internacionalizaciji. Sustav managementa poduzeća dobio je certifikat o usklađenosti s europskim standardom ISO 9001:2000.
BIL_2005_Eberhard Schöck_16z9_FHD.jpg
2005
Utemeljitelj tvrtke Eberhard Schöck slavi 70. rođendan i povlači se iz nadzornog odbora dioničkog društva. Na natječaju za najbolji management inovacija, tvrtka Schöck dobiva priznanje „TOP 100“ i pečat kvalitete „Investors in people“.
BIL_2004_Top Job_16z9_FHD.jpg
2004
Na natječaju TOP JOB Schöck dobiva priznanje za izvrstan rad s kadrovima. Na međunarodnom sajmu građevinarstva BAUMA u Münchenu Schöck prezentira nove proizvoe Schöck ComBAR i 5. generaciju novog Isokorba s HTE-modulom.
BIL_2003-Drucklager_HTE_gelb_Hochformat.jpg
2003
Novi HTE-modul Schöck Isokorb®-a s bitno poboljšanim termoizolacijskim karakteristikama i jednostavniji za ugradnju, predstavlja još jednu prekretnicu u povijesti Isokorb®-a. S armaturom GFK Schöck ComBAR® uspješno se afirmiramo u području gradnje tunela.
BIL_Zeitstrahl_01_16z9_FHD.jpg
2002
Pravovremeno, uz stupanje na snagu novog Propisa o štednji energije, uvodimo niz novih proizvoda za sprječavanje toplinskih mostova: novi ISOKORB® KX s betonskim tlačnim ležajem, ISOKORB® KST i NOVOMUR®.
BIL_Zeitstrahl_03_16z9_FHD.jpg
2001
U svrhu boljeg i jednostavnijeg projektiranja objekata razvijamo dva nova programa za dimenzioniranje: za BOLE® i Schöck Dorn (trn) tip SLD. Schöck preuzima poslovnu jedinicu "Wärme und Schall" („Toplina i zvuk“) dioničkog društva MEA Meisinger AG, a razvoj i prodaju podrumskih prozora i okana za osvjetljenje podrumskih prostora prodaje konzorciju dio kojeg je MEA. Paleta proizvoda za podrume ostaje u asortimanu tvrtke SyproSchöck GmbH.
BIL_2000-Bole_16z9_FHD.jpg
2000
Paleta proizvoda za toplinsku izolaciju proširuje se tipom Schöck Isomur® light predviđenim za obiteljske kuće. Schöck dalje razvija armaturnu tehniku i izlazi na tržište s probojnom armaturom Schöck BOLE® (protiv probijanja potpornika kroz ravnu armiranobetonsku ploču konstantne debljine). Kao nadopuna klasičnim zastupstvima, u svrhu savjetovanja arhitekata i statičara u cijeloj Njemačkoj uvodi se Schöck Planerservice (servis za projektante).
BIL_Zeitstrahl_02_16z9_FHD.jpg
1999
Na tržištu su predstavljena dva osobita nova proizvoda: ISOKORB® KX dobiva novi tlačni ležaj pod nazivom DQ koji u prvom redu bitno skraćuje vrijeme ugradnje na gradilištu, a podrumski prozori Inset 2000 nude nove sistemske mogućnosti pri ugradnji podrumskih prozora.
BIL_1998-D_Essen_16z9_FHD.jpg
1998
Svečano puštanje u pogon novosagrađenog skladišta u Essenu koje služi kao logistička baza za Zapadnu Europu. Zbog razlika u načinu gradnje, specijalno za francusko tržište uvodi se "RUTHERMA®" kao pandan njemačkom Isokorb®-u.
BIL_1997-ComBAR_Stab_16z9_FHD.jpg
1997
Na sajmu BAU u Münchenu predstavljamo jedan potpuno novi element za armiranje betona,proizveden od plastike, ojačane staklenim vlaknima, pod nazivom COMBAR®. Dana 1. travnja preuzimanje tvrtke Ribéma Bouwsysteme B.V. u Naardenu kao tvrtke kćeri. U Francuskoj Schöck prvi put sudjeluje na sajmu BATIMAT u Parizu. Proizvodi su prihvaćeni s oduševljenjem.
BIL_Zeitstrahl_02_16z9_FHD.jpg
1996
Proizvodom ISOKORB® KH (za priljučak drvenog balkona na armirani beton) i dalje povećavamo kompetenciju i učvršćujemo vodeću poziciju na tržištu u području termoizolacije isturenih dijelova konstrukcije. U Francuskoj započinjemo s razvojem mreže zastupstava.
BIL_Zeitstrahl_03_16z9_FHD.jpg
1994
Gradnja i svečano puštanje u pogon proizvodnog pogona Dölbau/Queis (između Leipziga i Halle/Saale) za proizvodnju okvira za prozorske otvore INSET. Osim proširenja asortimana tipova Isokorba, na tržište se, specijalno za proizvođače gotovih elemenata, uvodi Tronsole® Q.
BIL_Zeitstrahl_01_16z9_FHD.jpg
1993
Proizvod Schöck STAIFIX® DSD (trn za dvostruki posmik) omogućuje efikasan i ekonomičan prijenos velikih poprečnih sila kod dilatacijskih reški između betonskih građevnih dijelova. S ciljem osiguranja daljnjeg razvoja Schöck grupe, osniva se Schöck AG. Eberhard Schöck postaje predsjednik nadzornog odbora.
BIL_1992_Gründung Eberhard-Schöck-Stiftung_16z9_FHD.jpg
1992
Start za Schöck ISOMUR® - još jedan termoizolacijski element, ovaj put za okomite toplinske mostove koji se stvara između zida i temeljne ploče. Osnivanje zaklade Eberhard Schöck s ciljem potpomaganja zanatskog obrazovanja mladih ljudi iz Istočne Europe.
BIL_Zeitstrahl_02_16z9_FHD.jpg
1985
Naš proizvod Schöck TRONSOLE®, zaštita od buke koraka za stubišta, osigurava veći komfor stanovanja. U međuvremenu je postao standardna građevna komponenta i građenje bez njega postalo je nezamislivo. Proizvodni program Tronsole® započeli smo tipom Tronsole® V. Narednih godina brzo smo ga nadopunili tipovima Tronsole® Z i T.
BIL_Zeitstrahl_03_16z9_FHD.jpg
1983
Tržištu je predstavljen Schöck ISOKORB®, termoizolacijski element s priključnom armaturom. Taj revolucionarni izum prvi put nudi rješenje problema toplinskih mostova, kod armiranobetonskih isturenih (konzolnih) građevnih dijelova i građevinskih šteta koje uslijed toga nastaju.
BIL_1979_Eberhard Schöck_Erfinder_16z9_FHD.jpg
1979
Eberhard Schöck je na odmoru, na skijanju, i primijećuje pljesnive stropove u sobama, što smatra posljedicom toplinskih mostova kod betonskih balkona. Nastaju prve skice, iz kojih potom proizlazi razvoj konkretnog proizvoda. To je trenutak nastanka jednog epohalnog rješenja: našeg proizvoda Schöck ISOKORB®. Dana 1. ožujka počinje prodaja Schöckovih proizvoda u Švicarskoj putem tvrtke Feli Bauteile AG, Safenwil, danas Schöck Bauteile AG, Aarau. Još iste godine, s ciljem proširenja prodaje u Austriji, osniva se Schöck Bauteile Ges.m.b.H u Kremsmünsteru, danas u Beču.
BIL_Zeitstrahl_01_16z9_FHD.jpg
1976
Na tržište dolaze daljnji naši proizvodi za gradnju podruma: podrumski prozor i okvir za prozorski otvor koji pokriva čitavu debljinu zida, proizvedeno od betona ojačanog staklenim vlaknima. Dana 1. prosinca naziv tvrtke "Schöck Betonelemente GmbH"promijenjen je u "Schöck Bauteile GmbH".
BIL_Zeitstrahl_02_16z9_FHD.jpg
1972
Na sajmu BAUMA u Münchenu predstavljeno je prvo okno za osvjetljenje podrumskog prostora, izrađeno od poliestera ojačanog staklenim vlaknima. Ovo okno, jedinstveno po svom jajastom (stabilnost!) obliku, u znatnoj mjeri racionalizira montažu i skupo skidanje oplate kod betonskih okana.
BIL_Zeitstrahl_01_16z9_FHD.jpg
1969
Schöck-Inpor podrumski prozor prvi je proizvod, koji na inovativan način rješava problem skidanja oplate otvora za podrumske prozore kod načina gradnje betoniranjem na licu mjesta.
BIL_1968-ZU.F2 Firmengelände Steinbach_16z9_FHD.jpg
1968
1. travnja građevinsko poduzeće "Schöck Betonelemente GmbH" preseljava se u industrijsku zonu Steinbach.
BIL_Zeitstrahl_03_16z9_FHD.jpg
1967
Preuređenje jedne stare štale za bikove u Baden-Baden/Varnhalt-u u skladište s dvije uredske prostorije. Nastaje tvrtka "Schöck Betonelemente GmbH" („Schöck betonski elementi GmbH“). Gradnja još dviju hala u industrijskoj zoni Steinbach, današnjem sjedištu firme.
BIL_Zeitstrahl_02_16z9_FHD.jpg
1963
Tvrtka Schöck Bautrupp razvija se u građevinsko poduzeće. Izvodi stambene, gospodarske, industrijske i javne objekte. Zahvaljujući brzom uspjehu, poduzeće se može koncentrirati na velike objekte, koje gradi i izvan svoje regije, na pr. u Münchenu, Mühlackeru ili Heilbronnu.
BIL_1962-Schöck Bautrupp_16z9_FHD.jpg
1962
Eberhard Schöck s nekolicinom suradnika osniva poduzeće "Schöck Bautrupp" („Građevinska grupa Schöck“), koje se specijalizira za izvedbu podruma za montažne kuće.
Naša filozofija
Mission_Vision-136_16z9_FHD.jpg
Eberhard Schöck_16z9_FHD.jpg

Nikada se ne valja grčevito držati starih rješenja. Kako bismo ostvarili uspjeh, moramo razviti posve nova rješenja, ili pak poboljšati postojeća.

Eberhard Schöck, osnivač poduzeća
Misija i vizija

Vodeći smo akteri na međunarodnoj razini kad je riječ o rješenjima za probleme toplinske i zvučne izolacije za nosive građevinske elemente zgrada.

Najtraženiji smo partner arhitektima, projektantima i izvođačima radova, čime pružamo veliku korist za klijente.

Prilagođavamo se aktualnim zahtjevima na međunarodnim tržištima te podržavamo procese naših klijenata od projekta do građevinskih radova, vodeći se ekonomskim i ekološkim načelima.

Atraktivan smo poslodavac za suradnike usredotočene na uspjeh, pri čemu skrbimo za gospodarski rast, sigurna radna mjesta i porast rendite.

Tradicionalno osjećamo veliku odgovornost prema našim zaposlenicima, klijentima, partnerima, dobavljačima, društvu i okolišu. Kroz aktivno upravljanje kontroliramo učinke našeg djelovanja na okoliš, pridržavajući se zakonskih i etičkih standarda.

Vrijednosti

 

Vrhunski učinak

Vrhunski učinak naš je značajan faktor uspjeha.

Neprestano težimo poboljšavanju procesa koje koristimo.

Ulažemo cjelokupno znanje i mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju kako bismo našim klijentima neprekidno mogli pružati kvalitativno visokovrijedne proizvode i usluge.

Mislimo i djelujemo u poduzetničkom duhu, prevladavajući ograničenja koja proizlaze iz strukture odjela ili pojedinih područja.

Pouzdanost

Prema našim se partnerima odnosimo pravedno.

U postupanju se rukovodimo zadovoljstvom klijenata.

Kolege i druge odjele doživljavamo kao interne klijente.

U Schöcku se svaki pojedinac u potpunosti pridržava smjernica za praćenje usklađenosti s propisima. Pritom se pridržavamo i zakonskih i internih odredbi, kao i pravila društava i država u kojima djelujemo.

Ljudskost

Iz naše perspektive, u srži svega uvijek je čovjek. Stoga smo angažirani kako bismo osigurali društveno zajedništvo u poduzeću, kao i u svim sferama društva.

Otvorenost

Otvoreni smo u odnosima s partnerima.

Greške promatramo kao priliku za poboljšanje učinkovitosti, a pritom svi zajedno surađujemo u dokučivanju i uklanjanju uzroka.

Sukobi su prirodni; stoga o sukobima razgovaramo otvoreno te ih rješavamo na brz i pravičan način.

Angažman
Header_Engagement_16z9_FHD.jpg

Već krajem 1992. godine, Eberhard Schöck osnovao je zakladu Eberhard Schöck Stiftung usmjerenu na opće dobro i time pokazao kako on i njegova obitelj nisu usredotočeni isključivo na ekonomski uspjeh. Gospodin Schöck prepisao je velik dio svog dioničkog kapitala zakladi, koja se financira dividendama.

Poduzeću Schöck izuzetno je važan društveni angažman, kao i zaštita okoliša te upravljanje kvalitetom.

Betriebsgelände Baden-Baden 2015_16z9_FHD.JPG

Operativna objekt Schöck Bauteile GmbH, Baden-Baden

Sigurnost na radu, zaštita zdravlja i okoliša

Okoliš čuvamo proizvodnjom u kojoj koristimo materijale i postupke neškodljive za okoliš, a voznim parkom također upravljamo na maksimalno ekološki način. Važnu ulogu u našim ekološkim ciljevima u sklopu politike poduzeća igraju i mjere usmjerene na smanjenje potrošnje energije. Tako primjerice koristimo fotonaponsku tehnologiju za dobivanje energije. Teme zaštite okoliša i zaštite zdravlja igraju važnu ulogu u našim aktivnostima novogradnje i građevinske obnove.